Minitarte cu ciocolata

Printeaza

Se prepară spuma de ciocolată: se to­pesc la bain-marie 100 g ciocolată amăruie. Se bat 100 ml frişcă cu 1 lingură zahăr pudră, respectiv ş 1 albuş cu 1 lingură zahăr pudră.

Se înglobează în o ciocolată şi se dă la frigider 3 ore. Se frământă un aluat din 150 g făină, 100 g unt, 50 g zahăr pudră şi 1 gălbenuş; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se întinde o ca o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină. Se decupează din aluat 12 cercuri (0,6 cm) şi se aşază în adânciturile unse ale unei forme de brioşe.

Se pun deasupra suporturi de hârtie şi se umplu cu boab de fasole uscate. Se dă forma la cuptor 10 min.; se scoate şi se îndepărtează suporturile de hârtie cu tot  cu boabele.

Se desprind blaturile de tartă şi se lasă să se răcească, apoi se umplu cu spumă de ciocolată bătută. Se presară 1 lingură zahăr pudră şi se decorează fiecare tartă cu un bob de zmeură şi migdale.

Minitarte cu ciocolata

Minitarte cu ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.