Minitarte aperitiv

Printeaza

Minitarte aperitiv din: faina, unt, oua, apa, sare, sunca, rosii cherry, telemea de capra, unt, patrunjel verde.

Ingrediente:Minitarte_aperitiv

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 175 g unt
  • 2 oua
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa sare

pentru umplutura:

  • 200 g sunca
  • 20 g rosii cherry
  • 200 g telemea de capra
  • 50 g unt
  • 1 legatura patrunjel verde pentru decor

 

Mod de preparare:

Din ingredientele menţionate, se prepară un aluat omogen, elastic, care se înfăşoară într-o folie şi se lasă la rece circa 30 de minute. Se împarte aluatul în şase părţi egale, se întind şase foi subţiri, cu care se tapetează şase forme mici de tartă unse cu ulei.

Se taie şunca fâşii, brânza se trece pe râzătoare şi se repartizează în părţi egale în tarte. Se mai adaugă 3-4 roşii cherry, întregi sau tăiate pe jumătate, şi câte un cubuleţ de unt.

Se introduc tartele în cuptorul preîncălzit şi se coc circa 35 de minute. Se servesc calde, garnisite cu crenguţe de pătrunjel verde.

Minitarte aperitiv

Minitarte_aperitiv

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.