Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verde

Printeaza

O reteta de minisufleuri cu sunca si ceapa verde din: ceapa verde, unt, sunca, sare, piper, oua, smantana, cascaval, unt si pesmet.

Ingrediente:Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verde

  • 2 cepe verzi
  • 1 lingură unt
  • 10 felii şuncă
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • 150 ml smântână
  • 4 linguri caşcaval ras
  • unt şi pesmet pentru formă

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa verde. Se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se taie cuburi 2 felii de şuncă şi se adaugă în tigaie; se prăjesc. Se sărează şi se piperează ameste­cul şi se lasă să se răcească. Se bat ouăle cu smântână; se adaugă caşca­valul şi se bate în continuare.

Se ung cu unt formele rotunde mici de sufleu; se pudrează cu pesmet. Se aşază în fiecare formă câte 2 felii de şuncă, suprapuse, astfel încât să formeze un coşuleţ din care să nu se scurgă umplutura. Se încinge cuptorul la 170 °C.

Se adaugă amestecul rece de ceapă în compoziţia de ouă şi se repartizează totul în bolurile de şuncă. Se aşază în cuptor şi se coc 20-22 min.; compoziţia de ouă nu trebuie să se întărească complet şi trebuie să devină uşor roz. Dacă există pericolul de a se arde şunca, se acoperă vasele cu folie de aluminiu.

Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verde

Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.