Ministrudele cu dovleac si scortisoara

Printeaza

Ministrudele cu dovleac si scortisoara din: ou, ulei, otet, sare, faina, apa, unt minimum 60% grăsime, dovleac de plăcintă, zahar, scorţişoară, griş sau pesmet.

Ingrediente pentru aluat:Ministrudele cu dovleac si scortisoara

  • 1 ou
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură oţet
  • 1/2 linguriţă sare
  • 500 g făină
  • apă
  • 200 g unt minimum 60% grăsime

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400-500 g dovleac de plăcintă
  • 2-3 linguri zahăr
  • 1 lingură unt
  • scorţişoară
  • 1 lingură griş sau pesmet

Mod de preparare:

Intr-un pahar de cca 300 ml pui oul, oţetul, sarea şi uleiul şi le amesteci cu o furculiţă, apoi completezi cu apă călduţă.

Amesteci făina cu lichidul, adăugat treptat, până obţii un aluat elastic. Laşi să se odih­nească 30 de minute şi frămânţi iar.

Intinzi aluatul într-o foaie subţire, pe care o ungi cu 100 g unt moale. Ru­lezi foaia, îi dai formă de melc şi o dai la rece.

După minimum 1 oră întinzi iar o foaie subţire, o ungi cifrestul de unt, rulezi şi o dai iar la rece.

Dovleacul îl razi şi îl pui cu zahărul şi untul pe foc până scade zeama. Potriveşti gustul cu scorţişoară, întinzi foaia de aluat cât mai subţire, iar la una dintre capete pui dovleacul.

Rulezi strâns şi tai bastonaşe de 8-10 cm, pe care le aşezi în tava unsă. Coci ştrudelele până se rume­nesc uşor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.