Minisavarine

Printeaza

Minisavarine din: oua, zahar, faina, pesmet, rom, smantana.

Ingrediente pentru aluat:Minisavarine

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pesmet fin
  • 1 lingura faina

Ingrediente pentru sirop:

  • 2 pahare apa
  • 200 g zahar
  • 3 linguri de rom

pentru decor:

  • 300 ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă omogenă. Adaugă pes­metul şi făina. După ce s-au încorporat, adaugă albuşurile spumă. Toarnă compoziţia în forme de savarină sau brioşe unse şi tapetate cu făină.

Lasă la cuptor, 30 de minute. Intre timp, fierbe apa şi zahărul până se topeşte. Opreşte apoi focul şi aromatizează cu rom.

Când savarinele sunt coapte, aşază-le într-un vas mai înalt şi toarnă siropul peste ele. Lasă la rece până ce siropul este absorbit în totalitate. Serveşte savarinele decorate cu smân­tână bătută bine cu zahărul pudră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.