Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de minipizze prajite, cu naut si rozmarin din: faina alba, naut, apa, drojdie de bere, ulei de masline xtravirgin, zahar, rozmarin si sare.

Ingrediente:Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin

  • 400 g faină albă
  • 400 g năut prefiert
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1,5 1 ulei de măsline extravirgin (sau de floarea-soarelui)
  • sare

 

Mod de preparare:

Scurge năutul de lichidul din conservă şi pasează-1 prin sită. Toacă mărunt câteva frunzuliţe de rozmarin. Prepară aluatul de pizza, adăugând în timpul frământatului pasta de năut şi puţin roz­marin tocat mărunt. Lasă-1 20 de minute să crească.

Intinde din aluat o foaie cu grosimea de 3 mm , decupează din ea discuri cu diametrul de circa 6 cm şi prăjeşte-le în ulei încins până când aluatul se umflă şi devine auriu.

Scoate minipizzele pe hârtie absor­bantă, apoi presară-le cu sare şi rozmarin tocat mărunt sau uscat. Serveşte-le fierbinţi.

Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin

Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.