Minipizza cu sunca, cascaval si sos de casa

Printeaza

Minipizza cu sunca, cascaval si sos de casa din: făină, drojdie, sare, zahar, ulei, lapte, rosii, usturoi, piper, oregano, zahăr, paste de tomate, caşcaval sau telemea.

Minipizza_cu_sunca_cascaval_si_sos_de_casa

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1 cub de drojdie
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 250 ml lapte

Pentru sos:

  • 3-4 roşii mai mari
  • 1 căţel de usturoi
  • piper
  • oregano
  • sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură paste de tomate

Pentru umplutură:

  • 200 g caşcaval sau telemea
  • 100 g şuncă
  • 1 ou

Mod de preparare:

Pui făina într-un bol, adaugi ule­iul, sarea şi zahărul. într-o cană pui laptele călduţ, dizolvi drojdia şi torni peste făină.

Frămânţi un aluat şi laşi la dospit.

Descojeşti roşii­le, le pasezi cu blen- derul, apoi le pui la foc mic.

Adaugi usturoiul tăiat felii, pasta de tomate şi pui, după gust, ore­gano, sare şi zahăr.

Laşi să mai dea în câteva clocote şi iei vasul de pe foc.

Impărţi aluatul în două părţi, întinzi două foi şi pui deasupra lor sosul, caşcavalul ras şi şunca tăiată mărunt.

Rulezi foile, tai felii, după care le aşezi în tava tapetată cu hâr­tie de copt.

Ungi rulourile cu ou băut şi dai la cuptorul preîncălzit până se rumenesc.

Minipizza cu sunca, cascaval si sos de casa

Minipizza_cu_sunca_cascaval_si_sos_de_casa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.