Minipizza cu rosii

Printeaza

Minipizza cu rosii din: drojdie, faina, zahar, ulei, malai, rosii, usturoi, ceapa, bulion, sare, piper, busuioc, oregano.

Ingrediente:Minipizza_cu_rosii

Pentru aluat:

  • 5 g drojdie
  • 250 g făină
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 100 ml apă călduţă
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură mălai, pentru tapetat

Pentru umplutură:

  • 500 g roşii cherry, roşii şi galbene
  • 6 căţei usturoi
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 4 linguri ulei
  • 1/2 ceapă tăiată fin
  • 2 linguri bulion
  • 4 linguri apă
  • 2 linguriţe busuioc
  • 1 linguriţă oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, prepari maiaua din drojdie, zahăr, o lingură de făină şi două linguri de apă călduţă. Laşi la crescut.

Amesteci făina cernută cu un praf de sare, maiaua, apa călduţă rămasă. Adaugi uleiul şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Laşi să crească într-un loc cald 30 de minute.

Pentru sos, căleşti ceapa în ulei, apoi adaugi bulionul, pui apa, sarea şi piperul, după gust. Fierbi 5 minute, apoi adaugi oregano şi busuiocul.

Intinzi aluatul pe o suprafaţă plană tapetată cu mălai. Il tai în patru şi aşezi în formele de minipizza. Torni sosul deasupra, îl întinzi cu o spatulă, presari roşiile tăiate în jumătăţi şi feliuţele de usturoi.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi dai la cuptor 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.