Minipavlove cu fructe de padure si migdale

Printeaza

Minipavlove cu fructe de padure si migdale din: albusuri, zahar, fructe de padure in amestec (zmeura, afine, mure), coaja de lamaie, fulgi de migdale, frisca batuta din smantana, frunze de menta.

Minipavlove_cu_fructe_de_padure_si_migdale

Ingrediente:

  • 3 albusuri
  • 9 linguri de zahar
  • 800 g fructe de padure in amestec (zmeura, afine, mure)
  • coaja unei lamai taiata felii
  • 1 lingur a de fulgi de migdale
  • 350-500 g frisca batuta din smantana
  • frunze de menta pentru ornare

 

Mod de preparare:

Bateţi albuşurile, adăugând zahărul treptat şi sucul de lămâie, până obţineţi o spumă ce se ţine ferm de tel.

Pe o hârtie de copt aşezată într-o tavă, puneţi cu o linguriţă rondele de spumă.

Acestea trebuie să aibă diametrul de 5 – 8cm şi grosimea de 2 -3cm.

Nu trebuie să nivelaţi suprafaţa rondelelor, sunt mai spectaculoase dacă au neregularităţi.

Coaceţi-le la foc iute, punând deasu­pra lor o hârtie albă, pentru a nu se îngălbeni.

Dacă focul este prea iute, se pot coace cu uşa cuptorului semideschisă.

Desprindeţi-le de pe hârtie după ce s-au răcit puţin şi lăsaţi-le la răcit.

Puneţi deasu­pra fiecărei rondele una sau două linguri de frişcă proaspăt bătută.

Peste aceasta aşezaţi o lingură amestec de fructe, fâşii din coji de lămâie şi fulgi de migdale.

Ornaţi-le cu frunzişoare de mentă. Minipavlovele sunt spectaculoase şi dacă sunt preparate cu un singur fruct de sezon.

 

Minipavlove cu fructe de padure si migdale

Minipavlove_cu_fructe_de_padure_si_migdale

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.