Minifajitas de pui

Printeaza

Minifajitas de pui din: ulei, piept de pui, ardei, chimion, coriandru, pudra de ardei iute, rosii, pasta de ardei iute, ceapa verde, coriandru, tortilla, mozzarella, avocado, lime, usturoi, bete de cocktail.

Ingrediente:Minifajitas de pui

  • 2 linguri ulei de floarea-soareiui
  • 2 bucăţi de piept de pui, pielea îndepărtată, tăiate în cuburi de 1,5cm
  • 1 ardei roşu mare, seminţele îndepărtate, tăiat în bucăţi de 1,5cm
  • 1 ardei galben mare, seminţele îndepărtate, tăiat în bucăţi de 1,5cm
  • 1 linguriţă pudră de chimion
  • 1 linguriţă de coriandru pudră
  • 1/2 linguriţă pudră de ardei iute
  • 230g de roşii tocate, din conservă
  • 2 linguri pastă de ardei iute
  • 4 cepe verzi, curăţate şi feliate subţire
  • 0 legătură de coriandru, doar frunzele, tocate
  • 3 lipii tortilla mari
  • 75g de brânză mozzarella, rasă

Pentru sosul guacamole:

  • 1 avocado bine copt, sâmburele şi coaja îndepărtate
  • zeama de la 1 lime mare
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 2 linguriţe cu vârf de coriandru, tocat fin

Vei avea nevoie si de:

  • 36 beţe de cocktail

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie mare nonaderentă sau un wok şi găteşte puiul şi ardeii în stil stir-fry 2 minute. Presară deasupra condimentele şi găteşte încă 30 de secunde, amestecând. Adaugă roşiile şi pasta de ardei iute în tigaie şi amestecă. Lasă sosul să fiarbă la foc mic, amestecând, 5 minute sau până când se îngroaşă şi devine lucios.

Adaugă ceapa verde şi coriandrul, mai găteşte încă 1 minut, apoi ia tigaia de pe foc şi lasă la răcit.

Taie lipiile tortilla în sferturi, apoi fiecare sfert în trei, pentru a obţine 36 de triunghiuri. Pune 1 linguriţă de sos cu pui şi puţină mozzarella la baza fiecărui triunghi, apoi rulează-l şi fixează-l cu un băţ pentru cocktail.

Aşază-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi procedează la fel şi cu restul triunghiurilor. Acoperă tava cu folie alimentară şi refrigerează rulourile până la 8 ore sau până eşti gata să le reîncălzeşti.

Pentru sos, pasează toate ingredientele într-un bol până obţii o pastă aproape fină. Acoperă bolul cu folie alimentară, astfel încât aceasta să atingă suprafaţa sosului, apoi refrigerează-l până la 24 de ore.

Când vrei să le serveşti, încinge cuptorul la 200 C. îndepărtează folia alimentară şi coace rulourile 6-8 minute sau până când sunt calde.

Serveşte-le cu sos.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce-mi place reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.