Minibriose cu ciocolata

Printeaza

Minibriose cu ciocolata din: oua, unt, zahar, faina, banana, crema de ciocolata, ciocolata, lichior, pra de copt, esenta de rom, sare, alune, menta.

Ingrediente:Minibriose cu ciocolata

  • 3 ouă
  • 150 g unt
  • 120 g zahăr
  • 300 g făină
  • o banană
  • 100 g cremă de ciocolată din comerţ
  • 3 cuburi de ciocolată neagră
  • zahăr vanilinat
  • coaja rasă de la o jumătate de portocală
  • lichior de ciocolată
  • praf de copt
  • esenţă de rom
  • sare
  • alune
  • mentă

 

Mod de preparare:

Două cuburi de ciocolată se taie în bucăţi mici şi se pun pe o farfurie. într-un vas se mixează untul cu zahărul tos şi zahărul vanilinat până când totul devine ca o cremă. Se adaugă crema şi o lingură de lichior de ciocolată, coaja de portocală, esenţa de rom, un praf de sare şi banana tăiată în felii sau în cubuleţe.

Separat se mixează ouăle până când îşi dublează volumul. Se toarnă peste compoziţia de unt, se adaugă făina amestecată cu o lin­guriţă de praf de copt şi se mixează. Se ung cu ulei forme de brioşe din hârtie, se aşază într-o tavă şi se pune în fiecare formă compoziţie cu o linguriţă. In mijlocul fiecărei forme se pune câte un cubuleţ de ciocolată şi deasupra câte o alună.

Se introduce tava în cuptorul încins şi se coc timp de 20-25 de minute la foc mediu. Când sunt gata se lasă să se răcească şi deasupra se decorează cu grătar de ciocolată din cubul rămas.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.