Minibriosa

Printeaza

Minibriosa din: faina, lapte, zahar, apa, ou, rom, unt, drojdie, stafide, smanatana, sare, portocala, ciocolata.

Ingrediente:Minibriosa

  • 700 g făină
  • 350 ml lapte dulce
  • 320 g zahăr tos
  • 500 ml apă
  • 3 ouă
  • o lingură de rom
  • 150 g unt
  • 25 g drojdie
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 50 g stafide
  • smântână
  • sare
  • o portocală
  • topping de ciocolată
  • decor de zahăr colorat

 

Mod de preparare:

Portocala se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune pe o farfurie. într-o oală se pune laptele, 120 g zahăr tos, un praf de sare şi coaja de portocală. Se ţine pe foc până când s-a dizolvat zahărul, se lasă să se răcească puţin, se adaugă drojdia şi se amestecă.

Se pun ouăle, roimul, zahărul va­nilinat, două linguri de smântână şi untul. Se amestecă, se toarnă peste făină şi se frământă până când rezultă un aluat: potrivit de tare. Se presară stafidele şi se amestecă bine cu aluatul până când s-au încorporat. Se unge o formă înaltă de brioşă cu unt, se pune aluatul şi se introduce în cup­tor.

Se coace 30-45 de minute la foc mediu, se scoate şi se lasă să se răcească zece minute. Se pun la fiert apa şi zahărul tos rămas, se fierb până când încep să se îngroaşe, se adaugă sucul de portocală şi se toarnă peste brioşă. Se serveşte stropită cu topping de ciocolată, presărată cu decor din zahăr.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.