Mini-tarte cu mere glasate cu miere

Printeaza

Mini-tarte cu mere glasate cu miere din: stafide, rom, mere, suc de lamaie, unt, zahar, oua, sare, faina, praf de copt, lapte si miere.

 

Ingrediente:

  • 100 g stafide
  • 4 linguri rom
  • 8 mere medii
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 175 g unt
  • 125 g zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • circa 100 ml lapte
  • 8 linguri miere de padure

 

Mod de preparare:

Stafidele se amestecă împreună cu romul şi se lasă să se marineze.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se ung 12 forme mici termorezistente.

Se decojesc merele, se taie sferturi şi se curăţă de cotoare şi seminţe.

Se taie felii 3 mere; restul se taie cubuleţe. Se amestecă merele cu sucul de lămâie.

Se bate untul la temperatura camerei. Se înglobează pe rând zahăr, ouă şi sare, apoi făina amestecată cu praf de copt, alternând cu laptele, până ce se obţine un aluat omogen.

Se adaugă merele tăiate cubuleţe şi stafidele şi se omogenizează; se aşază în forme.

Deasupra se aşază felii de mere, în formă de evantai. Se rumenesc tartele la cuptor timp de 30-35 min.

(Se face proba cu o ţepuşă de lemn, pentru a afla dacă tartele sunt coapte.)

Se încălzeşte mierea cu 2-3 linguri de apă şi se lasă să se topească.

Se aplică pe tarte cu ajutorul unei pensule şi se lasă să se răcească.

 

Mini-tarte cu mere glasate cu miere

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata tartele astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.