Mini-tarte cu nuci

Printeaza

Mini-tarte cu nuci din: faina, migdale, zahar, sare, ou, unt, miere, zahar, frisca, zahar pudra si suc de lamaie.

Ingrediente:Mini_tarte_cu_nuci

blat:

  • 250 g faina
  • 50 g migdale macinate
  • 100 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • 150 g unt rece

in plus:

  • 100 g miere
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 200 g frisca
  • 250 g miez de nuca
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se frământă aluatul din ingredientele men­ţionate. Se modelează din el o bilă şi se înfă­şoară în folie; se dă la frigider 1 oră. 2 Se încin­ge cuptorul la 180°C. Se ung formele mici de tartă (8 cm). Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat groasă de 3-4 mm.

Se decupează cerculeţe ceva mai mari decât for­mele şi se aşază în forme, ridicând o margine. Se înţeapă blaturile în mai multe locuri şi se coc 15 min. Se dau în clocot, amestecând, mierea cu zahăr, unt şi frişcă; compoziţia se lasă să se caramelizeze, până e rumen-aurie. Se toacă nucile şi se înglobează în caramel.

Tartele se umplu cu nuci, se lasă să se răcească şi se scot din formă. Se amestecă zahărul pudră cu suc de lămâie. Se toarnă peste tarte şi se lasă să se întărească.

Mini-tarte cu nuci

Mini_tarte_cu_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.