Mini tarte aperitiv

Printeaza

O reteta de mini tarte aperitiv din: oua, faina, sare, bicarbonat, zeama de la o lamaie, unt, marar, ciuperci, iaurt, cascaval, patrunjel verde si rosii.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 4 oua
  • 6 linguri faina
  • un praf sare
  • un praf bicarbonat
  • zeama de la o lamaie
  • 100 g unt
  • o legatura marar
  • 100 g ciuperci
  • 2-3 lingurite apa minerala sau iaurt
  • 150 g cascaval

pentru ornat:

  • 3-4 fire patrunjel verde
  • 2-3 rosii

 

Mod de preparare:

Se aleg şi se spală ciupercile. Se toacă mărunt şi se călesc în unt. Spre sfârşit, se adaugă mărarul tocat mărunt şi caşcavalul ras. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se pun’într-un bol şi se mixează cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă.

După aceea, se adaugă crema de gălbenuşuri, ciupercile călite, iaurtul şi bicarbonatul stins în zeamă de lămâie. Se amestecă uşor, în acelaşi sens şi, spre sfârşit, se adaugă făina cernută.

Compoziţia se toarnă în forme speciale, tapetate cu hârtie de copt şi se bagă în cuptorul încins, în prealabil. După ce au crescut şi s-au rumenit uniform, se scot şi se lasă la răcorit câteva minute. Se ornează cu pătrunjel proaspăt şi rondele de roşii.

Mini tarte aperitiv

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • minitarte aperitiv

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.