Mini rulouri cu mere si caramel

Printeaza

Mini rulouri cu mere si caramel din: aluat foitaj, mere, zahar, unt, ceai, frisca, ciocolata.

Ingrediente:Mini rulouri cu mere si caramel

  • un pachet aluat foitaj decongelat
  • 3 mere
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 100 ml ceai de plante

Pentru caramel:

  • 160 g zahăr
  • 80 g unt sărat
  • 200 ml frişcă lichidă

Pentru servit:

  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g ciocolată neagră

 

Mod de preparare:

Merele curăţate de coajă şi de căsuţa cu sâmburi se taie felii şi se pun imediat să se călească în unt topit. Se adaugă zahărul, se lasă un pic să se caramelizeze şi apoi se toarnă ceaiul. Se lasă la foc mic 5 minute şi apoi se lasă la răcit.

Se pasează până se obţine o pastă care se amestecă apoi cu untul. Se păstrează din această cremă 3-4 linguri pentru uns rulourile deasupra.

Pentru caramel, zahărul se pune pe foc şi se lasă 3-4 minute până devine închis la culoare, dar nu ars. între timp, se încălzeşte frişca lichidă.

Se trage vasul cu zahăr de pe foc, se pune cu atenţie o parte din frişcă şi se amestecă energic adăugând şi restul. Când nu mai face bule, se pune şi untul şi se amestecă.

Aluatul se întinde puţin cu sucitorul, se taie fâşii care se umplu cu un strat de caramel peste care se aşază crema de mere, se rulează şi se coc 15 minute. Se lasă puţin după copt să se răcească şi se ung cu crema de mere rămasă şi se presară cu ciocolată albă şi neagră rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.