Mini placintele cu branza de vaci

Printeaza

Mini placintele cu branza de vaci din: faina, lapte batut, sare, praf de copt, ulei, miere, branza de vaci, oua.

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 g faina + 100 g pentru modelat
  • 1 ceasca de lapte batut
  • un praf de sare
  • un varf cutit de praf de copt sau de bicarbonat
  • 250 ml ulei pentru prajit

Ingrediente pentru decor:

  • miere de albine sau smantana pentru uns deasupra

Ingrediente pentru umplutura:

  • 400 g branza de vaci proaspata
  • 3 oua

 

Mod de preparare:

Intr-un vas framanti aluatul. Lasi aluatul deoparte. Intre timp, pregatesti umplutura.

Pregatesti umplutura, freci bine branzica de vaci si o amesteci cu ouale batute.

Imparti aluatul in bile (cat o caisa de mari) si le aplatizezi cu sucitorul sub forma de cerc; pe jumatate intinzi umplutura si acoperi presand si prinzand cu buricul degetului din loc in loc.

Astfel vei obtine acel model inflorit pe margini. Dupa ce le-ai facut pe toate, incingi uleiul intr-o tigaie si prajesti placintelele.

Pe farfurioare pui miere de albine si smantana.

Fiecare va servi placintelele calde, unse deasupra cu miere sau smantana, la alegere.

 

Mini placintele cu branza de vaci

Mini_placintele_cu_branza_de_vaci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.