Mini Pavlova cu sos de busuioc si nuci macadamia

Printeaza

Mini Pavlova cu sos de busuioc si nuci macadamia din: oua, zahar, amidon, otet din vin alb, sare, mascarpone, frisca lichida, busuioc, sirop de agave, nuci macadamia, fructe de pădure.

Mini_Pavlova_cu_sos_de_busuioc_si_nuci_macadamia

Ingrediente pentru bezea:

  • 4 albuşuri, la temperatura camerei
  • 1 ceaşcă zahăr
  • 1/2 linguriţă amidon
  • 14 linguriţă oţet de vin alb
  • sare

In grediente pentru cremă:

  • 4 gălbenusuri, la temperatura camerei
  • 250 g mascarpone
  • 5 linguri zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă

Ingrediente pentru sos:

  • 5-7 frunze mari de busuioc
  • 30 g sirop de agave
  • 2 nuci macadamia

Ingrediente pentru ornat:

  • fructe de pădure
  • 5 nuci macadamia pisate

Mod de preparare:

Se pregătesc bezelele: se încălzeşte cuptorul la 150 °C. Se tapetează-o tavă cu hârtie de copt; se trasează cercuri cu un creion, de dimensiunea dorită, lăsând cel puţin 3 cm distanţă între ele. Se întoarce hârtia pe cealaltă faţă, pentru a nu se imprima pe bezea cărbunele de la creion.

Se pun în vasul de la mixer 4 albuşuri şi un vârf de cuţit de sare. Se bat la viteză medie până în­cep să se întărească (cca 4 min.). Se adaugă apoi treptat 3/4 din ceaşca de zahăr, lăsând mixerul să mai meargă 3 min. Se amestecă restul de zahăr cu amidonul şi se adaugă treptat în vasul de la mixer, amestecând alte 2 min.

Se pune apoi oţetul şi se mai lasă mixerul să funcţioneze 1 min. Tim­pul total de mixare trebuie să fie în jur de 10 min. Se repartizează bezeaua în cercurile din tavă, într-un strat de cca 5 cm. Mai simplu este să se folosească o formă rotundă de patiserie.

Se reduce focul la 100-110 °C şi se coc bezelele la mijlocul cuptorului, 1 oră şi 15 min, fără a des­chide uşa cuptorului; ele trebuie să devină aurii, fără a se rumeni prea tare. Se stinge focul şi se mai lasă tava în cuptor 30 min., cu uşa închisă. Apoi se deschide puţin uşa cuptorului şi se lasă bezelele să se răcească (cca 30 min.).

Pentru cremă, se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul, folosind o lingură de lemn, apoi se înglobează mascarpone, urmat de frişca bătută.

Pentru sos, se pasează la blender frunzele de busuioc cu siropul de agave şi nucile macadamia. Se dă la frigider cel puţin 2 ore sau chiar peste noapte. înainte de asamblare, sosul se scoate din frigider şi se lasă să ajungă la temperatura camerei.

Se asamblează prăjitura: se aşază bezeaua pe o farfurie şi se acoperă cu câteva linguri de cre­mă. Se ornează cu fructele de pădure şi se presa­ră nucile macadamia mărunţite. Se toarnă cu o linguriţă puţin sos de busuioc pe farfurie, în jurul şi deasupra bezelei.

Mini Pavlova cu sos de busuioc si nuci macadamia

Mini_Pavlova_cu_sos_de_busuioc_si_nuci_macadamia

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.