Mini frittate cu prosciutto si sparanghel

Printeaza

Mini frittate cu prosciutto si sparanghel din: prosciutto, ulei, ceapa, sparanghel, oua, lapte, parmezan.

 

Ingrediente:Mini frittate cu prosciutto si sparanghel

  • 12 felii de prosciutto
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 125g vârfuri de sparanghel
  • 6 ouă
  • 100ml de lapte
  • 85g de parmezan, dat prin râzătoare

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4.

Se unge cu grăsime o tavă de brioşe cu 12 găuri şi se căptuşeşte fiecare gaură cu o felie de prosciutto, astfel încât să acopere baza şi lateralele. Se încinge uleiul într-o tigaie mică şi se căleşte ceapa 5 minute până se înmoaie.

Intre timp, se rup vârfurile tulpinilor de sparanghel şi se pun deoparte.

Tulpinile se feliază fin şi se adaugă în tigaie când ceapa s-a înmuiat. Se călesc 2-3 minute, apoi se ia tigaia de pe foc şi se lasă conţinutul la răcit.

Se bat ouăle, laptele şi trei sferturi din parmezan. Se toarnă câte puţin din amestecul de ceapă în fiecare gaură din forma de brioşă.

Se adaugă amestecul de ouă, apoi se ornează cu vârfurile de sparanghel.

Se presară restul de parmezan şi se coace pentru 18-20 de minute până se se leagă.

Se lasă la răcit pentru câteva minute, apoi se scot frittatele din formă şi se mănâncă reci sau calde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Frittata de avocado cu ouă

Frittata de avocado cu ouă din: avocado, oua, ceapa rosie, ardei gras, branza feta, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic. Avocado este recunoscut pentru conținutul său bogat în nutrienți. Este o sursă bună de grăsimi sănătoase, precum acizii grași mononesaturați și omega-3. De asemenea, avocado conține fibre, vitaminele K, C, E și complexul B, […]

 

retete

Frittata cu anghinare

Frittata cu anghinare din: unt, inimi de anghinare, ceapa, usturoi, oua, prmezan, branza. Ingrediente: 2 linguri unt 1 conserva inimi de anghinare, scurse 1 ceapa mica, feliata 1 catel usturoi 8 oua batute 40 gr parmezan ras 180 gr branza gruyere rasa     Mod de preparare: Intr-o tigaie mare topiti untul si sotati anghinarele, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.