Mingiute cu cocos

Printeaza

Mingiute cu cocos

Mingiute cu cocos

Ingrediente:

  • 400 g biscuiţi cu cacao
  • 50 g cacao
  • 150 g zahăr pudră
  • 170 g unt
  • miere
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • esenţă de rom
  • 50 g miezuri de nucă
  • 25 g stafide
  • două portocale
  • lichior de ciocolată
  • fulgi de cocos
  • ciocolată neagră

Preparare:

Portocalele se spală, li se dă coaja pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi li se stoarce sucul.

Biscuiţii se sfărâmă cu un ciocan pentru şniţele şi se pun într-un vas mai mare. Miezurile de nucă se taie mărunt şi se pun peste biscuiţi împreună cu stafidele şi coaja de portocale.

Zahărul pudră, cacaua, o lingură de miere şi sucul de portocale se pun la fiert într-o oală. Când au început să clocotească, se adatugă untul tăiat în cubuleţe şi se lasă la topit.

Se amestecă ingredientele din vas, se adaugă siropul, o lingură de lichior de ciocolată, o lingură de esenţă de rom, scorţişoara şi se amestecă totul.

Compoziţia rezultată se lasă să se răcească puţin, se formează mingiuţe şi se trec prin fulgi de cocos.

Se lasă să se răcească complet, se introduc la rece pentru 30 de minute, apoi se servesc.

Mingiute cu cocos

Mingiute cu cocos.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.