Minciuni

Printeaza

Minciuni

Ingrediente:Minciuni

  • 2 gălbenuşuri
  • 3 ouă întregi
  • 2 linguriţe zahăr
  • 2 linguriţe rom
  • 2 linguriţe ulei
  • făină cât se cere (circa 250 g)
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se face un aluat mai îndesat din două gălbenuşuri, trei ouă întregi, zahăr, ulei şi făină cât se cere. Se frământă aluatul şi se lasă o jumătate de oră să se odihnească.

Se întinde apoi o foaie subţire, se taie cu rotiţa dinţată fâşii de 6-7 cm lungime pe 2 cm lăţime (în lipsă de rotiţă se pot tăia şi cu cuţitul).

Se face o crestătură în lung, la mijloc, prin care se trece unul din capetele fâşiei, astfel încât să pară înnodată.

Se prăjesc într-o cratiţă cu untură multă, clocotită.

Nu trebuie să fie prea rumene. Se scot cu lingura cu găuri, se scurg bine de untură şi se presară calde cu zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.