Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi Cointreau

Printeaza

O reteta delicioasa de Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi Cointreau din: panettone, cointreau, lapte, ciocolata menaj, zahar, faina alba, galbenusuri, baton de vanilie, zahar, fulgi de migdale, albusuri si zahar vanilat.

Ingrediente:Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi Cointreau

pentru millefeuille:

  • 1 panettone

pentru cremă:

  • 50 ml lichior Cointreau
  • 1 l lapte
  • 100 g ciocolată menaj
  • 250 g zahăr
  • 80 g faină albă
  • 6 gălbenuşuri
  • 1/2 baton de vanilie

pentru decor:

  • 200 g zahăr
  • 50 g fulgi de migdale
  • 4 albuşuri
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Toarnă laptele într-o crăticioară, adaugă vanilia, jumătate din cantitatea de zahăr şi pune-le la fiert. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul rămas, adaugă faina şi toarnă lap­tele fierbinte.

Lasă totul să fiarbă 2 minute, amestecând continuu.

Pune într-o crăticioară ciocolata to­pită şi 3/4 din crema obţinută an­terior şi amestecă uşor. Adaugă lichiorul şi amestecă. Taie discuri de panettone cu grosimea de 1 cm.

Pune crema într-un poş şi distri­buie câte puţină pe discurile de panettone, mai puţin pe unu. Aşază discurile unul peste altul şi deasupra pune-l pe cel fară cremă.

Bate albuşurile spumă tare, adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi continuă să baţi încă 1 minut. Umple cu această com­poziţie un alt poş şi acoperă cu ea prăjitura.

Presară fulgii de migdale deasupra şi pune prăjitura 2-3 minute sub grilul din cuptor, până când începe să se rumenească uşor la suprafaţă.

Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi Cointreau

Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi Cointreau

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.