Miile feuille cu note fructate

Printeaza

Miile feuille cu note fructate din: foitaj, ou, zahar, frisca, zahar pudra, capsuni, busuioc, lamaie, ciocolata alba, vanilie, lichior de vanilie.

 

Ingrediente:

  • 400g de foitaj congelat (nu este greu de făcut în casă, dar procesul consumă destul de mult timp)
  • ou
  • 100g de zahăr tos
  • 500ml de frişcă lichidă cu 30% grăsime
  • 250g de zahăr pudră
  • 250g de căpşuni
  • câteva fire de busuioc proaspăt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 100g de ciocolată albă
  • seminţele de la o păstaie de vanilie
  • 25ml lichior de vanilie
  • zahăr pudră pentru decor
  • hârtie de copt

 

 

Mod de preparare:

Răciţi frişca lichidă la frigider pentru cel puţin 50 de minute. Preîncălziţi cuptorul la 200° C.

Lăsaţi foitajul să se dezgheţe la temperatura camerei, apoi încercaţi să îl împărţiţi în trei părţi egale.

Pe o suprafaţă presărată cu făină, întindeţi cele 3 părţi de aluat dându-le formă dreptunghiulară, astfel încât să aibă dimensiuni egale.

Intr-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, întindeţi una dintre foi şi ungeţi-o cu ou bătut, după care presăraţi deasupra o treime din zahărul tos (astfel se creează o peliculă care va împiedica aluatul să absoarbă umezeala din cremă).

Coaceţi-o timp de 25-30 de minute, până când aluatul devine auriu. Procedaţi la fel şi cu celelalte două foi rămase.

Lăsaţi foile coapte să se răcească timp de o oră. După ce s-au răcit complet, cu ajutorul unui cuţit pentru pâine, tăiaţi marginile foitajului, astfel încât să obţineţi dreptunghiuri perfecte.

Spălaţi căpşunile, tăiaţi-le în sferturi şi lăsaţi-le să se scurgă pe un şerveţel de hârtie.

Tocaţi fin frunzele de busuioc. Frişca răcită, amestecată cu zahărul pudră şi seminţele de vanilie, se bate cu mixerul la viteză maximă până în momentul în care se întăreşte şi îşi menţine singură forma, încorporaţi în frişcă lichiorul de vanilie, căpşunile, busuiocul şi coaja rasă de lămâie, amestecând foarte uşor şi fără a insista, pentru ca fructele să nu se transforme în piure.

Ciocolata albă se rade pentru a obţine fulgi de ciocolată.

Pentru asamblarea prăjiturii, acoperiţi suprafaţa de lucru cu hârtie de copt pe care puneţi prima foaie de foitaj, cu partea unsă cu ou în sus; acoperiţi cu jumătate din cantitatea de cremă şi neteziţi cu un cuţit cu lama lată.

Aranjaţi deasupra a doua foaie în acelaşi mod ca şi pe prima; presaţi uşor pentru a elimina golurile de aer din cremă.

Intindeţi restul de cremă în acelaşi mod şi presăraţi deasupra fulgii de ciocolată albă rasă.

Deasupra se pune ultima foaie coaptă, de data aceasta cu partea unsă cu ou peste cremă.

Se cerne deasupra zahăr pudră, într-un strat fin, apoi se porţionează cu un cuţit zimţat, pentru a nu sfărâma foitajul.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.