Mihalţ cu ciuperci şi cu vin roşu
PrinteazaMihalţ cu ciuperci şi cu vin roşu
- 400 g ciuperci de Paris
- 5 haşme
- 3 linguri de grăsime de gâscă
- 25 cl de vin roşu taninos
- 1 lingură de tarhon tocat fin
- 1 kg de mihalţ
- 1 legătură de hasmaţuchi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Indepărtaţi părţile cu pământ ale ciupercilor înainte de a le spăla. Tocaţi-le cu un cuţit mare. Decojiţi cepele şi tocaţi-le mărunt. Puneţi la topit 2 linguri de grăsime de gâscă într-o tigaie mare. Căliţi ceapa în aceasta până devine aurie.
Adăugaţi ciupercile. Amestecaţi bine şi continuaţi să căliţi totul, amestecând mereu, până se evaporă toată zeama lăsată de ciuperci. Turnaţi apoi vinul roşu şi lăsaţi să scadă la jumătate, la foc potrivit. încorporaţi tarhonul în sos şi mai lăsaţi să scadă puţin, la foc mic, până obţineţi un fel de piure. Puneţi sare şi piper după gust. Păstraţi la cald.
Clătiţi mihalţul şi îndepărtaţi bucăţile de piele rămase. Uscaţi-l în hârtie absorbantă şi tăiaţi-l în felii groase de 3-4 cm. Săraţi şi piperaţi bucăţile de peşte pe toate feţele. Incălziţi o lingură de grăsime de gâscă într-o tigaie antiaderentă. Prăjiţi peştele 3-4 minute pe fiecare parte.
In acest timp, clătiţi hasmaţuchi, păstrând câteva fire pentru decor. Tocaţi restul .şi încorporaţi-l în piureul de ciuperci.
Puneţi bucăţile de peşte pe farfurii calde. înconjuraţi cu piure de ciuperci şi decoraţi cu firele de hasmaţuchi rămase.
Poftă bună!
Nu suna rau deloc.