Migas – retete internationale

Printeaza

MigasCuvântul migas înseamnă bucăţele de pâine, în cazul nostru el se referă la o salată în care se pun şi crutoane prăjite.

Ea este una dintre cele mai vechi mâncăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau pâinea mai veche în grăsime de oaie, pregâtindu-şi astfel un mic dejun delicios.

Ca şi în cazul altor mâncăruri naţionale, există versiuni diferite de la o regiune la alta. Totuşi migas are la bază acelaşi ingredient: pâinea mai tare, veche de vreo patru zile.

Aceasta se taie cuburi şi se înmoaie cu puţină apă sărată, după care se prăjeşte în ulei de măsline sau în untură până se rumeneşte şi este crocantă.

In Extremadura, ai cărei locuitori sunt mari amatori de carne de porc, migas se aromează cu usturoi, boia de ardei iute şi bucăţele sărate de şuncă – formând un delicios tapa, acompaniat de o cerveza rece.

In Aragon, migas este o mâncare consistentă, în care se amestecă şi bucăţele de chorizo afumaţi, iar pe deasupra se pun ouă prăjite şi struguri.

Pentru amatorii de dulciuri, există migas canas, care se face din pâine înmuiată în lapte, prăjită şi presărată cu zahăr pudră şi scorţişoară.

De asemenea, sa nu uităm inegalabila migas negras, care se stropeşte cu ciocolată topită.

De bună seamă, pâinea veche nu a fost nicicând mai delicioasă.

Migas

Migas

Migas

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Saltimbocca alla romana

Retete internationale: Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana din: snitele de vitel, sare, piper, sunca cruda, salvie, ulei, zeama de carne, vin, lamaie, smantana. Ingrediente: 8 şniţele mici de viţel sare piper 8 felii mici de şuncă crudă 8 frunze proaspete de salvie 2 linguri de ulei 100 ml zeamă de carne 100 ml vin alb 1 lingură de zeamă […]

Bouillabaisse

Retete internationale: Bouillabaisse

Bouillabaisse din: peste, ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, ulei, dafin, ierburi aromatice, sare, piper, sofran, usturoi, vin alb, ardei iute, paine, bagheta. Ingrediente: 1 kg peşti din Marea Mediterână, curăţaţi, de ex. scorpie de mare, rândunică de mare, peşte-pescar, lup de mare 1 ceapă 4 cartofi 4 roşii cu multă pulpă 1/2 fenicul 1 legătură de […]

 

Retete internationale: Caldo verde

Caldo verde din: ciuperci, ulei de masline, praz, usturoi, ardei iute, maghiran, cartofi, orez, supa de legume, spanac, frunze de telina, salata, patrunjel. Ingrediente: 300 de grame de ciuperci (fie champignon, fie pleurotus) 2 linguri de ulei de masline un praz feliat subtire 3 catei de usturoi zdrobiti un ardei iute curatat sau nu de […]

Retete internationale: Ceviche

Ceviche din: file de peste, creveti, scoici, zeama de limeta, rosii, ardei gras, ceapa verde, ardei iute, avocado, patrunjel, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: jumatate de kilogram de file de peste cu carnea tare (halibut sau cod) 200 g creveti decorticati feliati 100 g scoici feliate 3 cani de zeama de limeta o cana […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • migas reteta
  • https://www restaurantedelux ro/migas-retete-internationale html

1 comentariu

  1. N-am mai auzit de reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.