Miel

Printeaza

Miel din: cotlete de miel, faina, ulei, ceapa, telina, pastarnac, ciuperci, sare, piper, ierburi, sos, cartofi.

Ingrediente:Miel

  • 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm
  • 1/4 ceasca faina
  • 45 g ulei sau unt
  • 2 cepe mari tocate
  • 2 tulpine de telina taiate rondele
  • 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt
  • 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui
  • 200 g ciuperci taiate felii
  • 1/2 lingurita piper alb
  • sare
  • 2 lingurite ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin)
  • 1-2 linguri sos Worcester (din comert)
  • 4 cartofi mijlocii (nesfaramiciosi) curatati si taiati felii subtiri

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 160C. Se unge cu unt sau cu ulei un vas de iena mai mare, se curata cotletele,
se dau prin faina (care se pastreaza) si se prajesc in grasimea incinsa intr-o tigaie, pana ce devin aramii pe ambele parti.

Apoi se scot si se aseaza in vasul de iena. In tigaie, se calesc ceapa, telina si pastarnacul, se scot si se pun peste cotlete.

Urmeaza faina, care se prajeste si ea, amestecand intruna, pana ce se rumeneste bine. Se stinge cu zeama de carne, turnata putin cate putin si se amesteca in continuare pana ce incepe sa fiarba.

Se adauga ciupercile, piperul, sarea, ierburile aromate si sosul worcester, se lasa sa fiarba incet 10 minute si se toarna peste cotlete.

Deasupra se asaza feliile de cartofi (suprapuse) in asa fel incat sa acopere perfect carnea si legumele. Se baga cu capac in cuptorul incins si se lasa o ora si 15 minute.

Se ia capacul si se mai lasa 30 de minute ca sa se rumeneasca cartofii si sa devina crocanti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.