Miel umplut pentru masa de Paşti

Printeaza

O reteta de miel umplut pentru masa de Paşti din: miel, organe de miel, oua, patrunjel, usturoi, sare, piper, ceapa, morcovi, vin si untura.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Miel umplut pentru masa de Paşti

  • 1 bucata coasta de miel cu pulpa din spate
  • 300 g organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi)
  • 3 oua fierte
  • 1 ou crud
  • patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare
  • piper

pentru fiert organele:

  • sare
  • 3 catei de usturoi (pe care ii pui la fiert impreuna cu organele si cu o foaie de dafin)

pentru garnitura:

  • 4 cepe taiate felii mai groase
  • 4 catei de usturoi taiati pe jumatate
  • 3 morcovi taiati in rondele mai grosute
  • 500 ml vin alb
  • 5 linguri mari de untura pentru copt

 

Mod de preparare:

Speli şi apoi fierbi organele de miel în apă cu sare, la care mai adaugi 1 frunză de dafin, boabe de piper şi 3 căţei de usturoi. După ce au fiert, scoţi organele şi le laşi la răcit. Apoi le dai prin maşina de tocat carne. Tai mărunt 3 ouă fierte şi le adaugi peste compoziţia din organe măcinate.

Peste această compoziţie mai adaugi 1 ou crud, pătrunjel verde tocat mărunt, sare şi piper după gust. Amesteci bine toa­te ingredientele şi treci la pregătirea coastei de miel pe care o vei umple cu acest amestec.

Desprinzi pieliţa de pe coastă şi pulpă (cu ajutorul unei cozi de la o lingură de lemn), având grijă să nu se rupă.

Sub pie­liţa desprinsă, introduci umplutura de mai sus, repartizând-o uniform pe toată suprafaţa. După terminarea operaţiunii de umplere, coşi pulpa şi condimentezi coasta cu sare şi piper din abundenţă. Intr-o tavă, pui untura peste care aşezi cele 4 cepe tăiate felii mai groase, 4 căţei de us­turoi tăiaţi pe jumătate şi 3 morcovi tăiaţi în rondele mai grosuţe.

Deasu­pra acestor legume aşezi coasta de miel şi apoi 500 ml vin. Dai tava la cuptor şi o laşi la copt. Din când în când mai stropeşti cu zeama care s-a format în tavă. Laşi coasta şi pulpa la cuptor până în momentul în care e frumos rumenită şi furculiţa intră în carne.

Dupa ce e gata prăjită, scoţi pe un platou coasta umplută cu pulpa şi aşezi lângă ele legumele care au fost puţin prăjite în untură.

Serveşti coasta de miel feliata, alături de sa­lată de sfeclă roşie şi de hrean.

Miel umplut pentru masa de Paşti

Miel umplut pentru masa de Paşti

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • miel umplut de paste
  • miel umplut
  • retete de miel umplut
  • miel umplut reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.