Reteta zilei: Miel Printaniere

Printeaza

Mielul Printaniere este un miel franţuzesc primăvăratic, ce vine pe la mesele noastre cu alai bogat de legume tinere, pitit sub văluri albe de smântână. O reteta de miel printaniere din: pulpa de miel, cartofi, ceapa, morcovi, fasole pastai, mazare, smantana, unt, ulei, vin alb, cimbru, sare si piper.

Miel Printaniere

Ingrediente:

  • 400 gr pulpă de miel
  • 200 gr cartofi
  • 100 gr ceapă
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr fasole păstăi
  • 100 gr mazăre congelată
  • 100 gr smântână
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 2 crenguţe de cimbru
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie în sferturi, se căleşte în untul ameste­cat cu ulei, iar după ce s-a înmuiat, se scoate separat.

Miel_Printaniere_02

Pulpa de miel se curăţă de pieliţe şi se taie în cubuleţe, se pune la prăjit în locul cepei, se adaugă o crenguţă de cimbru, iar după ce s-a rumenit, se adaugă şi vinul.

Miel_Printaniere_03

După ce sosul s-a redus la jumătate, se adaugă ron­dele de morcovi şi cubuleţe de cartofi şi se continuă înăbuşirea circa io minute.

Miel_Printaniere_04

Când legumele s-au înmuiat, se adaugă păstăile de fasole şi mazărea conge­lată, se condimentează cu sare şi piper, iar când totul este gata, se adaugă smân­tână pe deasupra şi se or­nează cu cimbru.

Miel_Printaniere_05

Pentru o mâncare mai săţioasă şi mai consistentă, pulpa de miel se poate înlocui cu bucăţi de coaste mai împănate.

Miel Printaniere

Miel_Printaniere

 

Poftă bună!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.