Miel cu legume de primăvară

Printeaza

O reteta de miel cu legume de primavara din: napi, morcovi, praz, mazare, fasole, ceapa, sare de mare, piper, file de ceafa de miel, faina, ulei de masline, vin rosu, usturoi, dafin, supa de pui, cimbru, rozmarin, unt, zahar tos, otet balsamic si tarhon.

Fileul de ceafă de miel fraged, înăbuşit, şi o varietate de legume de primăvară se contopesc în acest preparat uşor, foarte aromat. Platoul necesită ceva timp, însă nu este deloc greu de pregătit. Este important să rumeniţi carnea bine şi să folosiţi supă de calitate.

Ingrediente:Miel cu legume de primăvară

  • 16 napi tineri, taiati
  • 16 morcovi tineri, curatati
  • 16 fire de praz tinere, taiate
  • 100 g mazare, decongelata (daca a stat la congelator)
  • 120 g de fasole mare, curatata
  • 12 cepe mici sau cepe rosii noi, curatate
  • sare de mare si piper negru
  • 800 g file de ceafa de miel
  • 20 g faina alba
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 300 ml din rosu slab
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati
  • 1 frunza de dafin
  • 3 fire de cimbru
  • 3 fire de rozmarin
  • 400 ml supa de pui
  • 50 g unt rece, taiat bucati mici
  • 1 lingura de zahar tos
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 1 mana de frunze de tarhon

 

Mod de preparare:

Pentru legume trebuie să aveţi la îndemână un bol cu apă cu gheaţă şi să daţi în clocot o oală mare cu apă sărată. Lucrând în etape, scufundaţi napii în apă fiartă 3 minute, apoi daţi-i prin apa cu gheaţă pentru a-i împrospăta şi scoateţi-i cu o paletă. Când se răcesc, lăsaţi-i pe un platou. Repetaţi procesul cu restul de legume, fierbând morcovii 4 minute, prazul 5 minute, mazărea şi fasolea mare 1 minut şi, la sfârşit, ceapa, 8-10 minute.

Tăiaţi carnea de miel în bucăţi de 3-3,5 cm, pudraţi bucăţile cu făină şi adău­gaţi din belşug sare şi piper. Incingeţi uleiul de măsline într-o caserolă termorezistentă sau într-o cratiţă lată, cu fund gros, şi prăjiţi în tranşe bucăţile de miel, dacă este necesar, până când se rumenesc uniform. Puneţi carnea într-o strecurătoare aşezată deasupra unui bol, pentru a-i păstra zeama.

Puneţi din nou cratiţa pe foc şi adăugaţi vinul, usturoiul, frunza de dafin, cimbrul şi rozmarinul. Lăsaţi să fiarbă bine, până când lichidul scade şi devine un sirop lipicios, apoi turnaţi supa. Aşezaţi din nou carnea de miel în cratiţă, împreună cu toată zeama de miel strânsă în bol. Aşteptaţi să ajungă la punctul de fierbere şi îndepărtaţi grăsimea în exces. Micşoraţi flacăra şi lăsaţi cratiţa la foc mic aproximativ 2 ore, îndepărtând din când în când spuma.

Când carnea de miel este pătrunsă, scoateţi-o cu o paletă şi aşezaţi-o pe un platou. Măriţi flacăra şi aşteptaţi ca sosul să scadă şi să capete consistenţă. Acum adăugaţi untul, bucată cu bucată. Asezonaţi bine cu sare şi piper, după gust, adăugând puţin zahăr şi oţet balsamic pentru dulceaţă şi aciditate.

Puneţi din nou carnea de miel în sos şi adăugaţi legumele înăbuşite. Lăsaţi cratiţa la foc mic şi reîncălziţi mâncarea 4-5 minute. Impărţiţi în boluri calde şi presăraţi pe deasupra frunzele de tarhon. Serviţi pe loc.

Miel cu legume de primăvară

Miel cu legume de primăvară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.