Miel la protap pentru masa de Paşte

Printeaza

O reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano.

Poate iti place si:

 

Ingrediente:Miel la protap pentru masa de Paşte

  • 1 miel mic
  • ulei
  • zeama de lamaie
  • 1 capatana de usturoi
  • sare de mare
  • piper
  • oregano

 

Mod de preparare:

Aprindeti focul cu aproximativ doua ore inainte de a incepe gatirea mielului. Alegeti un protap cu 40 de cm mai mare decat marimea mielului. De preferat, alegeti un miel de aproximativ 10 kg pentru a-l prepara cat mai bine.

Strapungeti mielul printre picioarele din spate inspre stomac astfel incat protapul sa iasa pe gura. Legati-i picioarele din spate si fata pentru a nu cadea atunci cand il veti intoarce. Ungeti mielul cu zeama de lamaie din belsug si frecati-l bine cu oregano astfel incat aroma sa patrunda bine in carne.

Ungeti mielul cu ulei de masline la intervale de aproximativ 15 minute pentru a evita posibilitatea ca acesta sa se arda dar totodata pentru ca in acest fel carnea se fragezeste foarte mult.

Pentru ungere folositi o pensula si aveti grija ca perii acesteia sa nu ramana pe miel. Rotiti-l periodic pana cand acesta este rumenit bine.

Strapungeti-l din cand in cand pentru a vedea daca este bine patruns. Cand mielul are o culoare auriu-maronie, puteti stinge focul iar apoi indepartati cu grija protapul.

Consumati carnea cat este calda, pe un pat de cartofi si alaturi de un mujdei de usturoi preparat cu ulei si zeama de lamaie.

Miel la protap pentru masa de Paşte

Miel la protap pentru masa de Paşte

Pofta buna!

Poate te intereseaza si:

Friptura de miel cu usturoi verde

Friptura de miel cu usturoi verde

Friptura de miel cu usturoi verde din: carne de miel, ulei, usturoi verde, verdeata, condimente, sare, piper, boia, dafin, usturoi, vin. Ingrediente: 2 kg carne de miel 1/2 I Unisol, din ulei de primă presă 1 legătură de usturoi verde 1 legătură de verdeaţă condiment pentru carnea de miel sare piper boia dulce foi de […]

Cum_se_prepara_Friptura_de_miel_marinata_in_iaurt_cu_menta

Cum se prepara Friptura de miel marinata in iaurt cu menta (VIDEO)

Friptura de miel marinata in iaurt cu menta: Cum se prepara Friptura de miel marinata in iaurt cu menta: Pofta buna!

Friptura de miel in stil italian

Friptura de miel in stil italian

Friptura de miel in stil italian din:pulpa de miel, cartofi, unt, cimbru, usturoi, patrunjel, sare, piper, condimente. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de miel 1,5 kg spanac 300 g cartofi mici 150 g unt 1/2 linguriţă cimbru 7 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel verde sare piper condiment vegetal   Mod de preparare: Speli carnea şi […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • miel la protap
  • berbecut la protap
  • berbec la protap

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.