Miel la gratar cu fasole si rosii
PrinteazaMiel la gratar cu fasole si rosii din: miel, zeama de lamaie, ulei de masline, rozmarin,ceapa, usturoi, rosii cherry, fasole, coriandru.
- 2 bucăţi friptură de miel (precum pulpă sau cotlet)
- puţină zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline, plus puţin extra pentru stropit carnea
- 1 linguriţă de rozmarin proaspăt tocat sau 1/2 linguriţă de rozmarin uscat
- 1 ceapă, tocată
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 200g de roşii cherry, tăiate în două
- 1 conservă de 400g de fasole albă, boabele scurse
- 1 mână frunze de coriandru
Mod de preparare:
Incinge grătarul şi aşteaptă să se domolească flăcările. Stropeşte carnea cu zeamă de lămâie şi ulei şi presară pe ea rozmarinul, sare şi piper. Pune-o deoparte.
Incinge uleiul într-o cratiţă, pune în ea ceapa şi căleşte-o 5 minute, până se înmoaie. Adaugă usturoiul şi roşiile şi găteşte-le până când roşiile se înmoaie puţin, încorporează fasolea şi încălzeşte-o bine.
Intre timp, prepară mielul la grătar, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Toacă grosier coriandrul şi presară-l peste fasole înainte de a servi mâncarea.
Miel la gratar cu fasole si rosii
Pofta buna!