Miel la grătar cu dressing dulce de mentă

Printeaza

O reteta simpla de miel la gratar cu dressing dulce de menta din: zahar brun, suc si coaja de lamaie, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, menta si pulpa de miel.

Ingrediente:Miel la grătar cu dressing dulce de mentă

  • 2 linguri de zahăr brun
  • sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
  • 125ml ulei de măsline
  • 8 linguri de oţet balsamic
  • 2 căţei de usturoi, striviţi
  • 4 linguri de mentă, tocată
  • 400 g pulpă de miel fără os

 

Mod de preparare:

Pentru marinată, se pun laolaltă zahărul, sucul şi coaja de lămâie cu ulei de măsline, oţet balsamic, sare şi piper. Se amestecă până ce zahărul se dizolvă, apoi se adaugă usturoiul şi menta. Se pune deoparte jumătate din marinadă, pentru a fi folosită pe post de dressing.

Se desface carnea şi se aşază într-o tavă adâncă. Se toarnă marinada, apoi se întoarce carnea ca să fie acoperită peste tot de acest amestec. Se acoperă tava cu folie alimentară şi se lasă la frigider 1 oră sau peste noapte.

Se scoate mielul din frigider şi se scurge lichidul în exces deasupra tăvii. Se introduce un băţ de frigăruie în carne, astfel încât s-o străpungă dintr-un colţ în cel opus. Se face la fel cu încă un băţ de frigăruie, dar pe direcţia opusă – acest aranjament face foarte uşoară întoarcerea cărnii pe grătar.

Se încinge grătarul sau o tigaie-grătar până ajunge la o temperatură medie. Se prăjeşte mielul 15-20 de minute şi se întoarce frecvent de pe o parte pe cealaltă, dacă îţi place carnea mai în sânge. Când este gata, se lasă să se odihnească 5-10 minute înainte să fie scoase beţele. Se taie felii şi se serveşte cu marinada pusă deoparte, care se va turna peste.

Miel la grătar cu dressing dulce de mentă

Miel la grătar cu dressing dulce de mentă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.