Miel inabusit

Printeaza

O reteta de miel inabusit din: ulei de masline, carne de miel, sare, faina, ceapa, morcov, telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, vin rosu, cartofi si frunze de patrunjel.

Ingrediente:Miel inabusit

  • 225 ml ulei de măsline
  • 600 g carne de miel
  • sare dupa gust
  • 8 linguri faina
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 200 g telina
  • 2 linguri de usturoi tocat
  • 3 frunze de dafin
  • 2 linguri de cimbru proaspat
  • ½ pahar de vin roşu
  • 450 g cartofi noi taiati in jumatate
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

Într-o oală mare, se adaugă ulei de măsline, apoi se pun bucatile de miel se potriveste de gust cu sare si piper. Se rumeneste friptura pe ambele parti. Se adauga ceapa tocata, usturoiul si putina apa si se calesc.

Se pune si telina si cartofii taiati cubulete, frunzele de dafin si cimbrul si se toarna vinul rosu. Se lasa sa fiarba la foc mic. Se toarna si faina amestecata cu putina apa si se mai lasa sa dea o data in clocot, apoi se stinge focul. La sfarsit se adauga frunzele de patrunjel tocate. Se serveste cu mamaliga.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.