Miel inabusit cu vin, bacon si legume

Printeaza

Miel inabusit cu vin, bacon si legume din: pulpă mare de miel, sare, piper negru, ulei de masline, bacon cu striuri, cepe roşii, usturoi, plante aromatice proaspete (cimbru, rozmarin, dafin), cartofi, rădăcină de telină, morcovi, rădăcini de păstârnac, vin alb

 

Ingrediente:

  • 1 pulpă mare de miel
  • sare si piper negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline
  • 6 felii groase de bacon cu striuri
  • 3 cepe roşii, decojite şi tăiate în sferturi
  • 3 căţei de usturoi, decojiţi şi tăiaţi în felii
  • 2 mâini bune de plante aromatice proaspete (cimbru, rozmarin, dafin), amestecate
  • 4 cartofi mari, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi mari
  • 1 rădăcină de telină, decojită şi tăiată în bucăţi mari
  • 6 morcovi mari, răzuiţi de coajă şi tăiaţi în jumătate
  • 3 rădăcini de păstârnac, răzuite de coajă şi tăiate în jumătate
  • 1 sticlă de vin alb

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 170°C/treapta 3 la cel pe gaz. Intr-un vas mare tip caserolă sau într-o tavă adâncă pentru copt, puneţi câteva linguri bune de ulei de măsline şi prăjiţi carnea de miel, bine condimentată, până ce s-a rumenit pe toate părţile.

Adăugaţi baconul, ceapa şi usturoiul şi continuaţi să mai-căliţi totul încă 3 minute.

Apoi aşezaţi în vas plantele aromatice şi legumele, turnaţi vinul îndoit cu apă, aduceţi totul la punctul de fierbere şi acoperiţi bine conţinutul cu o folie de bucătărie.

In cuptorul preîncălzit, coaceţi totul timp de 5 ore, până s-a frăgezit bine, condimentând după gust sucul lăsat de ingrediente.

Pentru a servi, tăiaţi o bucată consistentă de carne, adăugaţi o parte din legume şi consumaţi-le alături de nişte pâine prăjită, numai bună pentru a absorbi sosul.

Miel inabusit cu vin, bacon si legume

Bucataria Marocana

Miel la Rotisor și Cuptor – Mechoui: Istorie, Rețete și Variații

Miel la Rotisor și Cuptor – Mechoui: Istorie, Rețete și Variații. Mechoui, cu originile sale profund înrădăcinate în cultura berberă, este mai mult decât un simplu fel de mâncare; este o tradiție, o celebrare și o artă. Acest preparat, care se bazează pe simplitatea și puritatea ingredientelor, a fost transmis de-a lungul generațiilor, evoluând de-a […]

Steak de Miel cu Chimichurri

Steak de Miel cu Chimichurri din: miel, ulei, sare, piper, patrunjel, usturoi, oregano, ardei, otet, zeama de lamaie. Această rețetă îți va transforma masa într-o experiență gastronomică de neuitat, combinând textura fragedă a cărnii de miel cu prospețimea ierburilor și picăntura usturoiului din chimichurri. Reteta Steak de Miel cu Chimichurri Ingrediente: Pentru Steak-ul de Miel: […]

Bucataria Etiopiana

Tocană Etiopiană de Miel – Yebeg Wat: Istoria, Rețeta Tradițională și Sfaturi

Tocană Etiopiană de Miel – Yebeg Wat: Istoria, Rețeta Tradițională și Sfaturi. Yebeg Wat, o tocană etiopiană de miel îmbogățită cu arome complexe, este o mărturie a bogăției și diversității culinare ale Etiopiei. Această mâncare se distinge prin utilizarea generoasă a berbere, un amestec de condimente picante, și niter kibbeh, un unt clarificat aromatizat, care […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.