Miel impanat cu ierburi, morcovi, mazare si fasole

Printeaza

O reteta delicioasa de miel impanat cu ierburi, morcovi, mazare si fasole din: vrabioare de miel, ansoa, rozmarin, usturoi, otet balsamic, mustar, lamaie, morcovi, miere, unt, mazare, fasole boabe, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente pentru carnea de miel:Miel impanat cu ierburi, morcovi, mazare si fasole

  • 4 bucăţi de vrăbioare posterioare de miel
  • 1 cutie anşoa
  • 4 crenguţe de rozmarin
  • 3-4 căţei de usturoi tăiaţi felii
  • ½ lingură de oţet balsamic
  • 2-3 linguri de muştar boabe
  • sucul de la ½ lămâie

Ingrediente pentru prepararea sote-ului de morcovi:

  • 500 g morcovi curăţaţi
  • 1-2 linguriţe de miere
  • 2 cuburi de unt
  • 300g de mazăre decorticată/600g de mazăre păstai
  • 100g fasole boabe/200g mazăre păstăi
  • 2 linguri de mentă prospăt tocată
  • ulei de masline
  • sare şi piper negru

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200°C / treapta 6. Cu ajutorul unui cuţit, se fac mici incizii în formă de cruce în partea cea mai grasă a bucaţii de miel. Pe un tocător se întind 3-4 felii de anşoa peste care se aşează crenguţele de rozmarin, se rulează şi se introduc în inciziile făcute în carne, împreună cu caţeii de usturoi feliaţi si sare.

Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie şi prajiţi carnea pe ambele părţi.Ungeţi cu ulei o tavă pentru cuptor în care puneţi crenguţele de rozmarin raămase, 3-4 felii de anşoa si usturoi. Peste acestea puneţi carnea de miel. Turnaţi sosul de gătit peste si coaceţi 12-14 minute la cuptor.

Odată carnea facută, scoateţi-o si lasaţi-o să se odihnească într-un vas si sosul turnaţi-l într-un bol. Puneţi tava din nou pe foc cu rozmarin, 2-3 linguri de muştar si ulei de măsline. Turnaţi sucul de lămâie şi sosul rămas de la miel. Amestecaţi bine.Morcovii se fierb 5-6 minute in apă clocotită.

Apoi se strecoară si se pun într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă mierea si condimentele. Se ţin pe foc pentru 2 minute după care se adaugă şi untul.Mazărea şi fasolea se fierb 3-4 minute până se înmoaie. Se adaugă menta şi untul şi se condimentează.Carnea de miel se taie în felii subtţri şi se aranjează pe un platou alături de sos si sote-ul din morcovi, mazăre si fasole.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.