Miel cu varza de Bruxelles

Printeaza

Miel cu varza de Bruxelles din: cotlete de miel, varza de Bruxelles, ardei, apa, miere, otet, menta, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Miel cu varza de Bruxelles

  • 4 cotlete de miel
  • 200 g verzişoare de Bruxelles
  • 1 ardei capia
  • 1 pahar apă
  • 2 linguri miere
  • 1 lingură oţet
  • 2 linguri mentă proaspătă
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Speli cotletele, le usuci cu şervete absorbante şi le presari cu sare şi piper după gust, pe ambele părţi, încingi uleiul într-o tigaie adâncă şi înăbuşi cotletele, adăugând periodic câte puţină apă. Le laşi să fiarbă în vasul acoperit, până când se pătrund bine.

Cureţi ardeiul, îl speli şi îl tai în felii pe care le căleşti în ulei împreună cu verzişoarele, în prealabil curăţate de frunzele exterioare veştede şi spălate.

Adaugi apa, mierea, oţetul şi menta tocată.

Laşi să fiarbă la foc mediu, până când scade toată apa. Serveşti cotletele înăbuşite alături de garnitura cu verzişoare de Bruxelles.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.