Miel cu spanac si menta

Printeaza

Miel cu spanac si menta din: crane de miel fără oase, nucşoară, nuci de anacard, usturoi, pastă de ghimbir, coriandru verde, mentă proaspătă, ulei, ceapă, boabe piper, seminţe de mac, sare, spanac, roşii, praf de chili galben.

Ingrediente:Miel cu spanac si menta

  • 800 g crane de miel fără oase
  • 8 g nucşoară
  • 80 g nuci de anacard
  • 6 căţei usturoi
  • 40 g pastă de ghimbir
  • 200 g coriandru verde
  • 100 g mentă proaspătă
  • 100 ml ulei
  • 250 g ceapă
  • 10 boabe piper
  • 20 g seminţe de mac
  • sare după gust
  • 300 g spanac
  • 125 g roşii
  • 10 g praf de chili galben

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă coriandrul, menta şi salata. Se lasă spanacul în apă sărată, fierbinte, un minut şi jumătate. După ce s-a răcit, se face un piure fin cu ajutorul unui mixer, împreună cu coriandrul şi menta. Se taie carnea de miel în cuburi cu latura de doi centimetri şi jumătate.

Se înmoaie macul şi nuca de anacard în apă fierbinte, timp de treizeci de minute şi se amestecă cu mixerul. Se încinge uleiulîntr-o tigaie cu fundul gros. Se sfărâmă nucşoara şf usturoiul.

Se adaugă ceapa, ghimbirul, pasta de usturoi şi se prăjesc împreună, aproximativ cinci-şase minute, amestecându-se din când în când. Se adaugă cuburile de miel şi se continuă prăjirea, amestecând, până când se usucă carnea.

Se adaugă roşiile tăiate, praful de chili galben, boabele de piper şi sarea. Se agită tigaia deasupra focului aproximativ două minute. Se adaugă 200 ml de apă şi se fierbe la foc mic până când se evaporă apa, aproximativ trei sferturi de oră.

Miel cu spanac si menta

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.