Miel cu spanac, boia şi lămaie

Printeaza

O reteta de miel cu spanac, boia si lamaie din: carne de miel, spanac, grasime, ceapa, boia rosie, bulion de rosii, lamaie si faina.

IngredienteMiel cu spanac, boia şi lămaie

  • 1 Kg carne
  • 1,500 Kg spanac
  • 1 lingura grasime
  • 1 ceapa mare
  • 1 varf de cutit boia rosie
  • 1 lingura bulion de rosii (dupa gust)
  • 5 felii lamaie

pentru rantas:

grasime si faina

Mod de preparare:

Curatam spanacul si il spalam in 4-5 ape. Il asezam intr-o cratita, turnam deasupra apa sarata clocotita cat sa-l acopere si lasam sa fiarba pana se moaie (cam 1/2 ora).

Spalam carnea (muschi, piept, coaste), o taiem in bucati potrivite si o saram, apoi o prajim in grasime pe amandoua partile.

Punem carnea prajita in cratita cu spanacul.

Incingem grasime, adaugam faina si amestecam pana ce se inroseste putin rantasul. Adaugam ceapa tocata marunt, presaram boiaua si stingem rantasul cu zeama de spanac.

Lasam sosul sa clocoteasca 10-15 minute, apoi il turnam in cratita peste carnea cu spanac, adaugand putin bulion de rosii si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Cand carnea s-a muiat, punem lamaie taiata in felii, curatate de coaja si de samburi. Lasam sa scada bine de tot.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.