Miel cu rozmarin si usturoi

Printeaza

Miel cu rozmarin si usturoi din: miel, ulei, otet, usturoi, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Miel cu rozmarin si usturoi

  • două kilograme carne de miel
  • 50 ml ulei
  • 30 ml oţet
  • trei caţei de usturoi zdrobiţi
  • 5-6 fire de rozmarin proaspăt
  • sare
  • piper negru (măcinat)

 

Mod de preparare:

Mai întâi se amestecă uleiul cu usturoiul şi condimentele. Carnea se curăţă, se spală, se porţionează şi se trece prin soluţia obţinută. Se aşază în tavă, se toarnă restul de soluţie deasupra, se mai stropeşte cu puţină apă şi se acoperă cu o folie de aluminiu (pentru a se coace înăbuşit, la început).

Se dă la cuptor la foc mic, iar după primele 15 minute se scoate folia de aluminiu (care nu se va mai folosi), se stropeşte carnea cu sosul din tavă, eventual se întoarce pe partea cealaltă şi se continuă coacerea. Dacă e nevoie, se mai adaugă puţină zeamă de carne.

Când carnea s-a făcut, se serveşte alături de cartofi copţi, cu sosul rămas în tavă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.