Miel cu rozmarin la cuptor

Printeaza

Miel cu rozmarin la cuptor: pulpa de miel, rozmarin, menta, patrunjel, usturoi, ulei de masline, lamaie, rosii, frunze de dafin, sare, piper.

Ingrediente:Miel cu rozmarin la cuptor

  • 800 g pulpă de miel
  • 5 fire de rozmarin proaspăt (se poate şi uscat)
  • 4 fire de mentă proaspă­tă
  • pătrunjel verde tocat
  • 5 căţei de usturoi tocat
  • ulei de măsline
  • 2 lămâi tăiate felii
  • 800 g roşii
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli carnea de miel în mai multe ape. Crestezi carnea în câteva locuri ca să se pătrundă mai bine. Pe carne presari verdeaţa tocată mărunt, usturoiul, sare şi piper după gust. Rulezi carnea cât se poate şi o legi strâns cu sfoară.

O prăjeşti în ulei încins pe toate părţile, la foc iute. Aşezi feli­ile de lămâie într-o tavă, apoi feliile de dafin şi puţin rozmarin.

Apoi aşezi carnea de miel şi pe lângă carne aşezi roşiile tăiate în jumă­tate. Stropeşti totul cu ulei, condimentezi cu sare şi piper şi dai tava la cuptor timp de 1 oră şi jumătate. Serveşti preparatul cald cu cartofi natur sau cu o salată de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.