Miel cu migdale
PrinteazaMiel cu migdale din: carne de miel, ulei, ras el hanout, usturoi, stafide, migdale, miere, apa si sare.
- 2 kg carne de miel
- 150 ml ulei
- o lingura condimente ras el hanout
- 6 catei usturoi
- 300 g stafide
- 200 g migdale curatate si prajite
- 200 g miere
- un litru apa
- sare
Mod de preparare:
Intr-un vas, se pune carnea curăţată, tăiată şi spălată. Se adaugă usturoiul pisat şi condimentul “ras el hanout”. Se acoperă cu o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 24 de ore ca să se marineze. In alt vas cu fund dublu, se pun carnea şi sucul care s-a lăsat, se adaugă apă si ulei şi se lasă la fiert până ce carnea devine moale.
Se adaugă stafidele si mierea şi se lasă în continuare, la foc, până ce sosul devine auriu şi carnea începe să se caramelizeze. Se trage de pe foc, se presară migdalele Si se lasă 5 minute înainte de a aduce la masă.
Miel cu migdale
Pofta buna!