Miel cu migdale

Printeaza

Miel cu migdale din: carne de miel, ulei, ras el hanout, usturoi, stafide, migdale, miere, apa si sare.

Ingrediente:Miel_cu_migdale

  • 2 kg carne de miel
  • 150 ml ulei
  • o lingura condimente ras el hanout
  • 6 catei usturoi
  • 300 g stafide
  • 200 g migdale curatate si prajite
  • 200 g miere
  • un litru apa
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, se pune carnea curăţată, tăiată şi spălată. Se adaugă usturoiul pisat şi condimentul “ras el hanout”. Se acoperă cu o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 24 de ore ca să se marineze. In alt vas cu fund dublu, se pun carnea şi sucul care s-a lăsat, se adaugă apă si ulei şi se lasă la fiert până ce carnea devine moale.

Se adaugă stafidele si mierea şi se lasă în continuare, la foc, până ce sosul devine auriu şi carnea începe să se caramelizeze. Se trage de pe foc, se presară migdalele Si se lasă 5 minute înainte de a aduce la masă.

Miel cu migdale

Miel_cu_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.