Miel cu iaurt

Printeaza

Miel cu iaurt din: miel, iaurt, ulei, cimbru, chimion, boia, piper, sare, usturoi, ceapa, otet.

Ingrediente:Miel cu iaurt

  • 1,5 kg miel
  • 400 gr iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita chimion
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 4,5 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 cepe medii taiate solzisori
  • 1 lingura otet

Mod de preparare:

Se pune friptura la marinat, cu o zi inainte de servire, in amestecul de iaurt in punga sau intr-un recipient etans. La citeva ore se intoarce recipientul sau punga.  A doua zi, se pune 1 lingurita de faina in punga pentru cuptor si se scutura bine si se arunca faina ramasa.

Se pune friptura si amestecul de iaurt in punga pentru cuptor, se inchide bine si se inteapa in citeva locuri. Se coace la foc mediu (160-180 grade) timp de 3 -3,5 ore

Atentie sa nu se atinga punga de peretii cuptorului. Din cind in cind se inteapa cu o scobititoare punga, daca s-a balonat prea mult si risca sa atinga peretii cuptorului. Cind este gata, friptura trebuie
sa fie foarte frageda si rumenita.

Se serveste cu o selectie de legume fierte la aburi: morcovi, cartofi noi, dovlecei, conopida

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.