Miel cu fructe si miere

Printeaza

O reteta delicioasa de Miel cu fructe si miere din: ulei, carne de miel, ceapa, coriandru, scortisoara, ghimbir, apa, caise uscate, miere, lamaie si seminte de susan prajite.

Ingrediente:Miel cu fructe si miere

  • 1 lingura de ulei
  • 1 kg carne de miel dezosata taiate felii
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita coriandru
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita ghimbir
  • 2 cani cu apa
  • 150 g caise uscate
  • 1/2 lamaie taiata in felii subtiri
  • 4 linguri de miere
  • 2 linguri seminte de susan prajite

Mod de preparare:

Se toarna uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga carnea, ceapa, coriandrul, scortisoara, ghimbirul si apa. Se aduce la fierbere, se acopera si se fierbe la foc timp de 45 de minute. Se da capacul deoparte si se mai gateste inca 30 minute, pana cand carnea de miel s-a inmuiat.

Se adauga caisele, feliile de lamaie si mierea. Se amesteca usor si gatesc pana ce fructele sunt fierte, dar isi pastreaza consistenta. Se scot fructele si carnea. Compozitia ramasa in tigaie se fierbe pana se ingroasa. Se toarna peste carne si fructe, se presara seminte de susan si se serveste impreuna cu garnitura de orez si salata verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.