Miel cu fasole si rozmarin

Printeaza

Miel cu fasole si rozmarin  din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, vin rosu, fasole alba uscata, morcovi, ceapa, rozmarin si boia dulce.

Ingrediente:Miel_cu_fasole_si_rozmarin

  • 800 g pulpă de miel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 5-6 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin roşu dulce

pentru garnitură:

  • 400 g fasole albă uscată cu bobul mediu
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • rozmarin
  • 1 lingurita boia dulce

 

Mod de preparare:

Se trece bucata de miel printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi se împănează cu usturoi. Se aşază în tava tapetată cu ulei, se stropeşte cu vinul roşu şi cu apă, dacă este nevoie, şi se bagă în cuptorul încins în prealabil.

Fasolea se alege şi se pune să se înmoaie în apă călduţă şi, după ce a stat câteva ore, se pune să fiarbă în 3-4 ape până se elimină toate toxinele. Fasolea fiartă se căleşte în puţin ulei împreună cu ceapa roşie şi cu morcovul tăiat cubuleţe, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să se înăbuşă în cuptor.

Pulpa de miel se serveşte cu garnitura de fasole şi se ornează cu rozmarin.

Miel cu fasole si rozmarin

Miel_cu_fasole_si_rozmarin

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata bine, dar nu prea ma omor dupa carnea de miel!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.