Miel cu ciuperci si salata

Printeaza

Miel cu ciuperci si salata din: carne de miel, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de alune, ghimbir, ardei iute, seminte de chimen, rosii, ulei, lamaie, sare, piper, cimbru, gulii, varza rosie.

Ingrediente:Miel_cu_ciuperci_si_salata

  • 800 g carne de miel
  • 600 g ciuperci
  • doua cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri cu ulei de alune
  • o lingurita cu ghimbir
  • doi ardei iuti
  • o lingurita cu seminte de chimen
  • 4 rosii
  • 100 ml ulei
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • gulii
  • varza rosie

 

Mod de preparare:

Carnea de miel se taie bucăţi, se pune într-un bol, se stropeşte cu ulei de măsline, suc de lămâie şi se condimentează. Se presară cimbru, puţin ghimbir şi usturoi, se amestecă şi se introduce la rece o oră.

Ciupercile se spală, se taie bucăţi dacă sunt prea mari sau se lasă întregi. Intr-o cratiţă se încinge uleiul de alune şi cel de măsline rămas, se căleşte ceapa două minute, apoi se adaugă ciupercile şi restul de ingrediente, în afară de roşii.

Se condimentează, se călesc zece minute şi se pun într-un bol. Carnea de miel se aşază într-o tavă împreună cu roşiile, se toarnă deasupra sucul din bol şi puţină apă. Se introduce în cuptorul încins şi se ţine 45-60 de minute, verificând din când în când dacă este gata.

Se serveste ca atae, cu o salata de gulii sau salata de varza rosie.

Miel cu ciuperci si salata

Miel_cu_ciuperci_si_salata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Garic Mihaela

    Buna reteta, dar eu nu ma impac cu carnea de miel 🙁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.