Miel cu ceapa

Printeaza

Miel cu ceapa din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, sare, piper, untura, lapte, oua, faina si sare.

Ingrediente:Miel_1

  • 500 g maruntaie de miel
  • 2 oua
  • 1 felie de paine
  • 1 lingura cu smantana
  • verdeata: marar, patrunjel, tarhon
  • 2 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura untura
  • putin lapte

pentru aluat:

  • 1 ou
  • 150 g faina
  • 1 lingura unt sau untura
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai carnea fâşii subţiri. Din vin, rondele de morcov, 1 ceapă uscată tăiată felii, rozmarin şi sare, prepari o marinată în care pui carnea de miel pentru 2 ore.

Separat, pui la călit ceapa verde şi usturoiul verde, numai partea albă. Adaugi după călire puţină sare, pi­per şi sos de soia şi laşi să fiarbă 10 minute.

Scoţi carnea din mari­nată şi o pui la prăjit. După ce devine aurie, picuri câte puţină marinată şi acoperi vasul.

Laşi să fiarbă până se înmoaie carnea, apoi o amesteci cu ceapa călită. Pui şi restul de marinată şi dai vasul la cuptor pentru 10-15 minute.

Serveşti mâncarea cu garnitu­ră din orez fiert.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.