Miel cu caise

Printeaza

O reteta de miel cu caise din: pulpa de miel, caise uscate, seminte de pin, zahar, ceapa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Miel cu caise

  • 800 g pulpa de miel dezosata
  • 250 g caise uscate
  • 50 g seminte de pin
  • 10 g zahar
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 12 linguri apa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune ceapa tocată mărunt în uleiul rămas de la carne şi înăbuş-o, adăugând încă puţin ulei dacă este nevoie.

Când ceapa s-a înmuiat, pune carnea din nou în cra­tiţă, sărează şi piperează, după gust, toarnă 12 linguri cu apă şi las-o să fiarbă circa o jumătate de oră, la foc mediu, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.

Adaugă caisele spălate şi zahărul, apoi fierbe totul încă 45 de minute, până când carnea este fragedă. Pune semin­ţele de pin cu câteva minute înainte de a stinge focul şi amestecă bine.

Serveşte mâncarea presărată cu pătrunjel tocat şi, la alegere, cu garnitură de orez fiert (foloseşte orez cu bobul mic si rotund).

Miel cu caise

Miel cu caise

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.