Midii umplute – Cozze ripiene
Printeaza
- un kg scoici (midii)
- 150 g pesmet
- 4 căţei de usturoi
- o anşoa în ulei
- 4 roşii coapte
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se deschidă, punîndu-le pe foc într-o cratiţă descoperită. Odată deschise, dă deoparte valva goală. Separat, rumeneşte pesmetul în puţin ulei, la foc mic, adaugă-i peştele (anşoa), tăiat bucăţele, măreşte flacăra la aragaz şi pune în cratiţă usturoiul (tocat), roşiile (descojite şi tăiate cubuleţe), sarea şi piperul.
Amestecă bine totul şi umple cu această compoziţie fiecare valvă de midie (din cele păstrate, care conţin şi carnea scoicilor).
Aşază scoicile într-o tavă, presară oregano din abundenţă şi dă la cuptor pentru douăzeci de minute. La sfîrşit stropeşte fiecare midie umplută cu puţin ulei de măsline.
Poftă bună!