Midii umplute – Cozze ripiene

Printeaza

 

Ingrediente:Midii umplute

  • un kg scoici (midii)
  • 150 g pesmet
  • 4 căţei de usturoi
  • o anşoa în ulei
  • 4 roşii coapte
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper
  • oregano

 

Mod de preparare:

Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se deschi­dă, punîndu-le pe foc într-o cratiţă descoperită. Odată deschise, dă deoparte valva goală. Separat, rumeneşte pesmetul în puţin ulei, la foc mic, adaugă-i peştele (anşoa), tăiat bucăţele, măreşte flacăra la aragaz şi pune în cratiţă usturoiul (tocat), roşiile (descojite şi tăiate cubuleţe), sarea şi piperul.

Amestecă bine totul şi umple cu această com­poziţie fiecare valvă de midie (din cele păstrate, care conţin şi carnea scoicilor).

Aşază scoicile într-o tavă, presară oregano din abundenţă şi dă la cuptor pentru douăzeci de minute. La sfîrşit stropeşte fiecare midie umplută cu puţin ulei de măsline.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.