Midii în stil provensal
PrinteazaMidii în stil provensal din: midii, ceapa, usturoi, ceapa verde, morcovi, patrunjel, busuioc, ulei de masline, rosii in bulion, vin, sare si piper.
- 2 kg midii
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 cepe verzi
- 200 g morcovi
- 3 fire pătrunjel
- 3 fire busuioc
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 conservă mică roșii în bulion
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală midiile și se îndepărtează exemplarele deschise. Se toacă ceapa și usturoiul.
Ceapa verde se taie rondele. Se taie mărunt morcovii. Se toacă pătrunjelul și busuiocul.
Se călesc în ulei ceapa, usturoiul și ceapa verde. Se adaugă morcovii și se călesc.
Se adaugă roșiile și vinul și se fierb la foc moale cca 8 min. Se adaugă în vas scoicile și verdeața, sare și piper.
Se acoperă și se lasă să fiarbă cca 10 min., până ce scoicile se deschid. Se servesc cu pâine albă baghetă.
Midii în stil provensal
Pofta buna!
Sa-mi faci si mie niste midii din astea