Midii cu roşii şi ardei iute

Printeaza

O reteta delicioasa de midii cu rosii si ardei iute din: rosii, ulei de masline, usturoi, salota, ardei iute, vin alb, pasta de tomate, zahar, midii si busuioc. Midiile proaspete au aspect umed, lucios şi miros de mare. Când ajungi acasă, clăteşte-le bine şi aşază-le într-un bol mare, acoperit cu prosoape de hârtie umedă. Nu le acoperi cu apă. Se păstrează în frigider până la 24 de ore.

Ingrediente:

  • 2 rosii foarte coapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 salota, tocata fin
  • 1 ardei iute rosu sau verde, fara seminte, tocat fin
  • 1 pahar mic de vin alb sec
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 praf de zahar
  • 1 kg de midii in cochilie, spalate si curatate
  • 1 mana de busuioc proaspat

 

Mod de preparare:

Pune rosiile intr-un vas termorezistent. Acopera-le cu apa clocotita, lasa-le 3 minute, apoi scurge-le si curata-le de pielita. Taie rosiile in sferturi si scoate semintele cu o lingurita. Toaca-le grosier si lasa-le deoparte.

Incinge uleiul într-o tigaie mare cu capac. Adaugă usturoiul, şalota şi ardeiul iute, apoi sotează totul 2-3 minute pânăse inmoaie putin. Toarna vinul si adauga rosiile, pasta de tomate, zaharul si asezoneaza (midiile sunt sarate in mod natural, asa ca ai grija la cantitatea de sare folosita). Amesteca bine si fierbe totul 2 minute.

Adaugă midiile şi agită tigaia. Acoperă şi lasă-le să se înăbuşe 3-4 minute, agitând tigaia din când în când, până când se deschid midiile.Aruncă midiile care rămân închise, iar cele deschise împarte-le în două boluri, peste care presară frunzele de busuioc. Pune la îndemână un alt bol mare pentru cochiliile goale.

Midii cu roşii şi ardei iute

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata midiile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.